ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE
NAI
ΟΧΙ
Gr | En
Αναρτήθηκε στις 13-04-2022

Κορυφαία διάκριση για το Τσίπουρο Καλαϊτζή στον διαγωνισμό ΙWSC 2022

Gold Outstanding Award & Liqueurs Trophy για το απόσταγμα Μαστίχας Stichion
Silver Award για τα αποστάγματα Kentri και Majuni
Bronze Award για το Τσίπουρο Καλαϊτζή

Την «κορυφή του κόσμου» κατακτούν τα αποστάγματα της σειράς Mantis Greek Spirits Collection, αποσπώντας κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και την ξεχωριστή τους γεύση.

Όλα τα αποστάγματα της σειράς βραβεύθηκαν στο πλαίσιο του ΙWSC, ενός από τους  σημαντικότερους διαγωνισμούς κρασιού και αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Αιχμαλωτίζοντας τη μαγεία της ελληνικής γης και συνδυάζοντας παραδοσιακές αποσταγματικές μεθόδους, με τις πιο καινοτόμες πρακτικές εμφιάλωσης, κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη διαδικασία αξιολόγησης και να βρεθούν ανάμεσα στα καλύτερα της κατηγορίας τους.

Χάλκινο βραβείο – Bronze Award – απέσπασε το Τσίπουρο Καλαϊτζή, ένα πληθωρικό τσίπουρο διπλής απόσταξης, από ειδικά επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών και αμπελώνες, που ξεχωρίζει για τη μαλακή γεύση του και τις φρουτώδεις αρωματικές νότες του. Η απόσταξη σε χάλκινους αποστακτήρες και το σύστημα πολλαπλής κλασμάτωσης με στήλη που χρησιμοποιούνται δίνουν ένα ποιοτικό, εκλεπτυσμένο αρωματικό απόσταγμα.

«Είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις των αποσταγμάτων μας, στο πλαίσιο ενός από τους πιο έγκυρους και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανάπτυξη ποιοτικών αποσταγμάτων, που μπορούν να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά των καταναλωτών και να σταθούν επάξια στο διεθνή ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας τους πολύτιμους θησαυρούς της ελληνικής γης» δήλωσε σχετικά ο κ.Δημήτρης Κολτσίδας, Business Development Manager της Mantis Group.

Ο International Wine & Spirit Competition ιδρύθηκε το 1969 από τον οινολόγο Anton Massel και διεξάγεται έκτοτε σε ετήσια βάση. Σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς διεθνείς διαγωνισμούς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον παραγωγών, αγοραστών, διανομέων, γευσιγνωστών και ειδικών από όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία της αξιολόγησης περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία και συζήτηση πάνελ, ενώ οι κριτικές επιτροπές αποτελούνται από παγκοσμίου κύρους εκπροσώπους της παγκόσμιας αγοράς οινοπνευματωδών ποτών.