ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE
NAI
ΟΧΙ
Gr | En
Αναρτήθηκε στις 27-04-2022

Τσίπουρο Καλαϊτζή…έτσι, για την Ιστορία!

Η ταινία βασίστηκε σε μια αληθινή, οικογενειακή ιστορία και διηγείται την άφιξη ενός νέου καλαϊτζή στην Βασιλική Τρικάλων και την ενθουσιώδη υποδοχή του τσίπουρού του, από την τοπική κοινωνία.

Tο 1947, ο Χαράλαμπος Κρομμύδας -ή “Καλαϊτζής” (γανωματής), όπως τον φώναζαν λόγω του επαγγέλματός του- μετοίκησε με την οικογένειά του, από τα ορεινά χωριά της Μουργκάνας Θεσπρωτίας, στο χωριό Βασιλική, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εκεί συνέχισε να φτιάχνει το καλύτερο τσίπουρο στην περιοχή, που σύντομα έγινε γνωστό και ως το τσίπουρο του Καλαϊτζή, κερδίζοντας την εκτίμηση των ντόπιων και όχι μόνο.

Μέσα από έναν σύντομο διάλογο, οι χαρακτήρες του μικρού χωριού ξεδιπλώνονται, καθώς η αρχική επιφυλακτικότητα προς τον “ξένο” γρήγορα διαλύεται στα εκλεκτά αρώματα του ποιοτικού, παραδοσιακού τσίπουρου.

Τα ατμοσφαιρικά πλάνα της ταινίας μάς ταξιδεύουν στον τόπο και στον χρόνο και αποπνέουν μια αυθεντικότητα που τείνει να εκλείψει. Αφηγούνται με πειστικότητα ένα στιγμιότυπο από την ιστορία: Τη στιγμή που το αυθεντικό τσίπουρο του Καλαϊτζή κατέκτησε τις καρδιές μας. Περιγράφουν την αρχή ενός μεθυστικού ταξιδιού, που κρατάει εδώ και τρεις γενιές, με ίδια αυθεντική συνταγή, το ίδιο όνομα, τα ίδια μυστικά, το ίδιο μεράκι.

Κι αυτή είναι μια ιστορία που άξιζε να ειπωθεί, … Έτσι, για την Ιστορία.